Казин протеин -бавен протеин

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите протеини казин,всички видове casein protein Най-добрия избор на Казеин Протеин, Casein Protein  с гарантиран произход и безплатна консултация

четвъртък, 25 декември 2014 г.

Widgets

Казеин или Суроватъчен протеин

Casein protein vs Whey Protein

Доказано е ,че когато голяма част от приетите калории през деня са от протеин,това увеличава загуба на тегло и предотвратява загубата на мускулна маса. Протеините повишават секрецията на стомашно-чревни хормони, и увеличават термогенезата.По-малко известно е, дали различните видове протеини проявяват различни метаболитни ефекти. В цял свят, млечни протеини, който се състои от 80% казеин и 20% суроватка, е основен източник на протеин в нашия дневен прием. Казеин и суроватка се различават по абсорбция и храносмилане като ,като се приема ,че казеин е "бавен" протеин а суроватка, е "бърз" протеин. В допълнение, те се различават и по състав в аминокиселините.  


Кога се приема протеин казеин,дневна доза

Ще разгледаме въпроса, дали казеин,суроватъчен и други източници на протеини оказват различни метаболитни реакции.
Данните показват, че при прием на суроватка чувствате засищане в краткосрочен план, при прием на протеин казеин се засищате в дългосрочен план. В допълнение, някои изследвания показват,че суроватъчен протеин на прах стимулира секрецията на инкретиновите хормони глюкагон-подобен пептид-1 и глюкоза-зависим инсулинотропен полипептид повече от други протеини. 
Въпреки това, за да се чувствате сити са отговорни хормоните (холецистокинин и пептид YY) и за стимулиране на глада (грелин) хормони.Не съществуват ясни доказателства, че един източник на протеин има по-голям стимулиращ ефект в сравнение с другите източници на протеин.Противоречиви са и доказателствата,че един източник на протеин в по-висока степен предизвиква термогенеза и спомага за по-благоприятни промени в телесното тегло и състав в сравнение с другите източници на протеин. Въпреки това, данните показват, че аминокиселинния състав, и степента на абсорбция на протеина, могат да бъдат важни фактори за стимулиране на метаболитни ефекти.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар