Казин протеин -бавен протеин

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите протеини казин,всички видове casein protein Най-добрия избор на Казеин Протеин, Casein Protein  с гарантиран произход и безплатна консултация

сряда, 24 декември 2014 г.

Widgets

Казеин отслабване

Благоприятният ефект от прием на протеин за отслабване, се дължи на увеличаване на индуцираната термогенеза (ДИ), повишена ситост  и намаляването на чувството на глад, която се препоръчва да се медиира чрез стомашно-чревния ( ГИ) хормони.

Различните Видове Протеини имат уникални характеристики, свързани с източника на протеин, съдържание на аминокиселини, и усвояване на протеина-биологична стойност на протеина. Поради това се предполага, че протеини от различни източници имат различни метаболитни реакции и  съществуват известни доказателства макар и противоречиви, че различните източници на протеини се различават в тяхното свойство да засищат. В цял свят, млечните продукти са основен източник на хранителен протеин, някои проучвания показват, обещаващите ефекти от консумацията на мляко и млечни продукти върху телесното тегло и качеството на мускулната маса.Въпреки това, резултатите са противоречиви и доказателства от  последните мета-анализи показват, че приемът на млечни продукти  комбиниран с калориен дефицит и подходящ хранителен режим, може да спомогне значително за загуба на тегло.Млечните протеини се състоят от два основни вида протеин: казеин (80%) и суроватка (20%). Говеждия казеин се състои от α S1 - (~37%), α S2 - (-10%), β- (~ 35%), и κ-казеини (~12%).Фосфопротеините от казеин, се получават от утайката от сурово мляко след подкиселяване.Фосфопротеини са разпръснати в млякото под формата на мицели, които са стабилизирани с κ-казеини. Гранулите на micellar casein се поддържат като колоидна суспензия в млякото. За разлика от суроватъчния протеини те са протеини, които остават разтворими след утаяване на казеин и се състоят от приблицително 50% β-лактоглобулин, 20% α-лакталбумин (αlac), 10% албумин и лактоферин с лактопероксидаза.Казеин протеин и суроватъчен протеин са двата  протеина, съдържащи всички незаменими аминокиселини, но се различават по начина, по който те се смилат и се абсорбират-тоест по своята биологична стойност. Концепцията на "бавен протеин" и "бързи протеини", бе въведена от Boirie през 1997 година. Казеин, за разлика от суроватката, коагулира в киселата среда на стомаха, който забавя неговото преминаване от стомаха и се индуцира бавно след хранене,като покачва постепенно плазмената концентрация на аминокиселини.
Суроватъчен протеин и казеин протеин, може да повлиаят на термогенезата и телесното тегло в различна степен.Има достатъчно проучвания които посочват ефектите от консумацията на млечни протеини (суроватка, и / или казеин) и други източници на протеини за регулиране на апетита, разхода на енергия, телесно тегло, и телесния състав.
 В наша статия посочихме ролята на суроватъчен протеин за отслабване,тук ще се опитаме да изложим факти от публикувани проучвания за ролята на казеин протеин за регулиране на апетита, разхода на енергия, намаляване на телесното тегло, и подобряване на телесния състав.
 Протеина засища повече от мазнини и въглехидрати, но ефектът може да бъде различен и е зависим от източника на протеин. Най-важният фактор, който определя качеството на протеин е неговата биологична стайност и аминокиселинен състав.Whey protein и caseinе са с най-високо съдържание на  разклонена верига аминокиселини (BCAAs), което е от основно значение за  насърчаване на синтеза на протеини.В допълнение, суроватъчен протеин и казеин протеин съдържат биоактивни компоненти на гликомакропептида (GMP), αlac.
Фракцията на αlac се съдържа в приблизително ~20% от суроватка и 3,4% от общия протеин в кравето мляко.Предполага се, че αlac има благоприятен ефект за чувството на ситост поради високо съдържание на незаменими аминокиселини,като левцин, лизин и триптофан.Триптофанът е прекурсор на невротрансмитера серотонин, който действа като anorexigenic сигнал в мозъка и стимулира чуството на ситост.Левцин и лизин са кетогенни аминокиселини, и е доказано, че намаляват апетита при Ketogenic условия.
 В данните от повечето проучвания не се дават ясни доказателства, че суроватка е по-добър източник на протеин то казеин за загуба на тегло,отслабване или поддържане на телесното тегло.Въпреки това, данните показват, че структурата на протеина, може да бъде от съществено значение за тези постижения.Като суроватката за разлика от казеина, предизвиква бързо,високо и преходно повишаване на плазмената концентрация на аминокиселини.Именно за това изследванията показват,че суроватъчен протеин е по-засищащ от казеин но това е в краткосрочен план.В дългосрочен план в подкрепа на казеин протеин срещу суроватъчен протеин данните показват ,че αlac има ефект на засищане и премахване чувството на глад при с превес на казеин ,над това на суроватка и суроватъчен протеин,180 минути след консумация на протеини.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар