Казин протеин -бавен протеин

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите протеини казин,всички видове casein protein Най-добрия избор на Казеин Протеин, Casein Protein  с гарантиран произход и безплатна консултация

петък, 26 декември 2014 г.

Казеин в млякото-Казеин протеин

  Какво е Казеин-Casein 


При нормални условия, млякото на бозайници съдържа 30-35 грама протеин на литър. В мляко на преживни животни, повече от 95% от тези протеини се синтезират от шест структурни гени. Двата основни протеини са суроватка, α-лакталбумин и β-лактоглобулин, които са кодирани от LALBA и LGB гени.Четирите киселини на утаените протеини (казеин) - α S1 -CN, β-CN, α S2 -CN и κ-CN - са кодирани от четири плътно свързани казеин гени.Тези четири казеин локуси са в следната последователност: CSN1S1 , CSN2 , CSN1S2 и CSN3 в рамките на 250 базисни пункта на кози хромозома 6..В козия казеин и casein от други преживни животни, представлява около 80% от общите протеини.

Casein е изключително бавно усвояващ се протеин, защото формира утайка в стомаха, която храносми­лателните ензими трудно разграждат.Тези Храносмилателни ензими разграждат казеина до седем часа.Така се усигурява стабилна, бавна доставка на аминокисели­ни, което подтиска мускулния катаболизъм.


В повечето случаи казеин хидролизат се свързва с прием на протеин преди лягане, така наречения нощен протеин.Използват го атлети които тренират много интензивно и храната през деня, не е достатъчна за да се възстановят от тежките тренировки.За да могат да доставят протеин на мускулите и през нощта ,те приемат казеин протеин.Нови проучвания разкриват, че casein протеин помага за покачване на мускулна маса тол­кова ефективно, колкото предпазва мускулите от разграждане В публикувано изследване са изнесени данни, че протеин казеин повишава протеино­вия синтез след тренировка.Атлетите които приемат протеинов шейк след тренировка комбинация от суроватъчен протеин и казеин за 70 дена покачват повече мускулна маса, отколкото трениращите, които са приемали само whey шейк без казеин протеин.Затова, освен традиционния протеинов шейк от казеин преди лягане се препоръчва да добавите прием на казеин и в след тренировъчното хранене.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

четвъртък, 25 декември 2014 г.

Казеин или Суроватъчен протеин

Casein protein vs Whey Protein

Доказано е ,че когато голяма част от приетите калории през деня са от протеин,това увеличава загуба на тегло и предотвратява загубата на мускулна маса. Протеините повишават секрецията на стомашно-чревни хормони, и увеличават термогенезата.По-малко известно е, дали различните видове протеини проявяват различни метаболитни ефекти. В цял свят, млечни протеини, който се състои от 80% казеин и 20% суроватка, е основен източник на протеин в нашия дневен прием. Казеин и суроватка се различават по абсорбция и храносмилане като ,като се приема ,че казеин е "бавен" протеин а суроватка, е "бърз" протеин. В допълнение, те се различават и по състав в аминокиселините.  


Кога се приема протеин казеин,дневна доза

Ще разгледаме въпроса, дали казеин,суроватъчен и други източници на протеини оказват различни метаболитни реакции.
Данните показват, че при прием на суроватка чувствате засищане в краткосрочен план, при прием на протеин казеин се засищате в дългосрочен план. В допълнение, някои изследвания показват,че суроватъчен протеин на прах стимулира секрецията на инкретиновите хормони глюкагон-подобен пептид-1 и глюкоза-зависим инсулинотропен полипептид повече от други протеини. 
Въпреки това, за да се чувствате сити са отговорни хормоните (холецистокинин и пептид YY) и за стимулиране на глада (грелин) хормони.Не съществуват ясни доказателства, че един източник на протеин има по-голям стимулиращ ефект в сравнение с другите източници на протеин.Противоречиви са и доказателствата,че един източник на протеин в по-висока степен предизвиква термогенеза и спомага за по-благоприятни промени в телесното тегло и състав в сравнение с другите източници на протеин. Въпреки това, данните показват, че аминокиселинния състав, и степента на абсорбция на протеина, могат да бъдат важни фактори за стимулиране на метаболитни ефекти.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

сряда, 24 декември 2014 г.

Казеин отслабване

Благоприятният ефект от прием на протеин за отслабване, се дължи на увеличаване на индуцираната термогенеза (ДИ), повишена ситост  и намаляването на чувството на глад, която се препоръчва да се медиира чрез стомашно-чревния ( ГИ) хормони.

Различните Видове Протеини имат уникални характеристики, свързани с източника на протеин, съдържание на аминокиселини, и усвояване на протеина-биологична стойност на протеина. Поради това се предполага, че протеини от различни източници имат различни метаболитни реакции и  съществуват известни доказателства макар и противоречиви, че различните източници на протеини се различават в тяхното свойство да засищат. В цял свят, млечните продукти са основен източник на хранителен протеин, някои проучвания показват, обещаващите ефекти от консумацията на мляко и млечни продукти върху телесното тегло и качеството на мускулната маса.Въпреки това, резултатите са противоречиви и доказателства от  последните мета-анализи показват, че приемът на млечни продукти  комбиниран с калориен дефицит и подходящ хранителен режим, може да спомогне значително за загуба на тегло.



Млечните протеини се състоят от два основни вида протеин: казеин (80%) и суроватка (20%). Говеждия казеин се състои от α S1 - (~37%), α S2 - (-10%), β- (~ 35%), и κ-казеини (~12%).Фосфопротеините от казеин, се получават от утайката от сурово мляко след подкиселяване.Фосфопротеини са разпръснати в млякото под формата на мицели, които са стабилизирани с κ-казеини. Гранулите на micellar casein се поддържат като колоидна суспензия в млякото. За разлика от суроватъчния протеини те са протеини, които остават разтворими след утаяване на казеин и се състоят от приблицително 50% β-лактоглобулин, 20% α-лакталбумин (αlac), 10% албумин и лактоферин с лактопероксидаза.Казеин протеин и суроватъчен протеин са двата  протеина, съдържащи всички незаменими аминокиселини, но се различават по начина, по който те се смилат и се абсорбират-тоест по своята биологична стойност. Концепцията на "бавен протеин" и "бързи протеини", бе въведена от Boirie през 1997 година. Казеин, за разлика от суроватката, коагулира в киселата среда на стомаха, който забавя неговото преминаване от стомаха и се индуцира бавно след хранене,като покачва постепенно плазмената концентрация на аминокиселини.
Суроватъчен протеин и казеин протеин, може да повлиаят на термогенезата и телесното тегло в различна степен.Има достатъчно проучвания които посочват ефектите от консумацията на млечни протеини (суроватка, и / или казеин) и други източници на протеини за регулиране на апетита, разхода на енергия, телесно тегло, и телесния състав.
 В наша статия посочихме ролята на суроватъчен протеин за отслабване,тук ще се опитаме да изложим факти от публикувани проучвания за ролята на казеин протеин за регулиране на апетита, разхода на енергия, намаляване на телесното тегло, и подобряване на телесния състав.
 Протеина засища повече от мазнини и въглехидрати, но ефектът може да бъде различен и е зависим от източника на протеин. Най-важният фактор, който определя качеството на протеин е неговата биологична стайност и аминокиселинен състав.Whey protein и caseinе са с най-високо съдържание на  разклонена верига аминокиселини (BCAAs), което е от основно значение за  насърчаване на синтеза на протеини.В допълнение, суроватъчен протеин и казеин протеин съдържат биоактивни компоненти на гликомакропептида (GMP), αlac.
Фракцията на αlac се съдържа в приблизително ~20% от суроватка и 3,4% от общия протеин в кравето мляко.Предполага се, че αlac има благоприятен ефект за чувството на ситост поради високо съдържание на незаменими аминокиселини,като левцин, лизин и триптофан.Триптофанът е прекурсор на невротрансмитера серотонин, който действа като anorexigenic сигнал в мозъка и стимулира чуството на ситост.Левцин и лизин са кетогенни аминокиселини, и е доказано, че намаляват апетита при Ketogenic условия.
 В данните от повечето проучвания не се дават ясни доказателства, че суроватка е по-добър източник на протеин то казеин за загуба на тегло,отслабване или поддържане на телесното тегло.Въпреки това, данните показват, че структурата на протеина, може да бъде от съществено значение за тези постижения.Като суроватката за разлика от казеина, предизвиква бързо,високо и преходно повишаване на плазмената концентрация на аминокиселини.Именно за това изследванията показват,че суроватъчен протеин е по-засищащ от казеин но това е в краткосрочен план.В дългосрочен план в подкрепа на казеин протеин срещу суроватъчен протеин данните показват ,че αlac има ефект на засищане и премахване чувството на глад при с превес на казеин ,над това на суроватка и суроватъчен протеин,180 минути след консумация на протеини.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки